Select Page

Vesta Makelaars – Leads genereren

Een serie video’s om kostenefficiënt nieuwe klanten aan te trekken via social media.

Opdrachtgever: Stuwkracht
Diensten: Pre- productie, productie, post-productie en oplevering
Doel: Leads genereren
Jaar: 2020


In het oerwoud van internet en social media kan het ontzettend lastig zijn om jouw doelgroep te vinden, laat staan te raken en triggeren. Hoe vind je die doelgroep en hoe kun je die – met een zo efficiënt mogelijk budget – aanzetten om in actie te komen?

De concurrentiestrijd in de makelaarsbranche is groot. Zo ook in Almere, waar Vesta Makelaars zich bevindt. Daarom wilde zij hun onderscheidende kwaliteiten graag naar voren brengen. Het pakket ‘Leads genereren’ voorziet in een videopakket dat online gepromoot kan zetten. Online marketing bureau Stuwkracht zorgde ervoor dat deze video’s, waarin klanten van Vesta Makelaars hun koop en verkoop ervaringen uiteenzetten, bij de juiste mensen onder de aandacht werd gebracht.

Door de verhalen van verschillende starters en koppels te bundelen tot korte video’s, hoor je de vragen waar zij tegenaan zijn gelopen in het aan- of verkoopproces: “Moet ik mijn huis zelf gaan verkopen of moet een makelaar dit juist doen? Hoe gaat zo’n proces in zijn werk” en “Wil een makelaar niet het beste voor zijn eigen portemonnee?”

Elke video beantwoordt één van deze vragen. Deze video’s kunnen vervolgens heel doelgericht worden ingezet op een specifieke doelgroep op social media. Een starter heeft namelijk sneller het idee dat diegene zelf een huis kan aan- of verkopen. Met deze kennis en data is het mogelijk om een video in te zetten die die starter aanspreekt, aan het denken zet en toch met Vesta Makelaars aan de gang gaat.

Om dit concept te realiseren, heeft Foxity drie hoofdvideo’s gemaakt met ieder hun eigen social pakket. Dit betekent dat de video’s ook zijn geoptimaliseerd in alle schermformaten voor maximale doeltreffendheid op bijvoorbeeld Instagram, Facebook, LinkedIn en voor de eigen website.