Select Page

SLAM! FM – Mensenmening

Een online content format dat wekelijks wordt geproduceerd en soms last-minute wordt opgenomen.

Opdrachtgever: SLAM! FM
Diensten: Productie, post-productie en oplevering
Doel: Last minute inspringen
Jaar: 2020

Het YouTube kanaal van SLAM! is een regelrechte hit bij jongeren. SLAM! produceert wekelijks verschillende programma’s op YouTube, gepresenteerd door bekende Nederlanders en SLAM DJ’s. Soms komt het voor dat opnames verschuiven en er een dag voor de opname nog geen cameraman of editor beschikbaar is. Hoe ga je als SLAM! daarmee om, zodat de aflevering toch online kan komen?

De Mensenmening is een programma waarin presentatrice Amber Delil de straat opgaat om mensen een grappige of ongemakkelijke vraag voor te leggen. Vervolgens is er een jury die het antwoord van de geïnterviewde persoon moet gaan raden. Wie aan het einde van de aflevering de meeste punten heeft, is de weekwinnaar.

SLAM! creëert over het algemeen deze content intern. Het komt echter wel eens voor dat zij omhoog zitten, doordat de video-afdeling niet beschikbaar is. Samen met SLAM! hebben wij van tevoren tarieven en verwachtingen afgesproken. Het enige wat SLAM! hoeft te doen, is 24 uur van tevoren bellen. Foxity lost het vervolgens op. Montage van een aflevering? Geen enkel probleem. De opnames maken? Maar natuurlijk!