Select Page

TenneT – Jaarverslag

Social media en online video’s om het jaarverslag onder de aandacht te brengen.

Opdrachtgever: Stampa Communications
Diensten: post-productie, animatie en oplevering
Doel: Jaarverslagvideo o.b.v. bestaand materiaal en animaties
Jaar: 2020


Als bedrijf is het belangrijk om je jaarcijfers te kunnen communiceren met je personeel en aandeelhouders. Maar niemand heeft zin om grote boekwerken door te lezen. Hoe maak je dit kort, maar krachtig?

Als grootste hoogspanningsnetbeheerder van Nederland wilde zij graag hun cijfers en milieuverbeteringen in beeld gebracht zien. Zaken als groene investeringen, hoeveel huishoudens zij hebben voorzien van elektriciteit maar ook hoeveel mensen zij van een baan voorzien. In samenwerking met Stampa Communications is er een videovorm gevonden die is gebaseerd op bestaand beeldmateriaal uit het archief van TenneT.

Met behulp van dit beschikbare materiaal is er een montage gemaakt op basis van een ‘catchy’ muziektrack. Door de geschreven boodschap in animatievorm in kleine brokken in beeld te brengen, kan de kijker goed volgen wat TenneT in 2019 allemaal heeft bereikt.

De video is uitgerold in in het Engels, Duits en Nederlands. Daarnaast is er een serie van 13 GIF-afbeeldingen ontwikkeld die op social media gedeeld konden worden om mensen verder bewust te maken hoe TenneT het netbeheer onder haar hoede neemt. Deze zijn gecreëerd uit bestaande fotografie.